Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

rumah kanak kanak RKKTAF

keseronokan kami bermaharajalela di bandar kuantan menunjukkan bahawa betapa tidak gentar nyer kami akan test test yang akan ditempuhi next week. sebelum menghuru harakan bandar kuantan, kami telah membuat kerja kebajikan di rumah kanak kanak tengku ampuan fatimah macam betul dah name tu. dekat alor akar. ^^


sebelum masuk kitorang dah di warning tak boleh ambil gambar kat RKKTAF ni sebab kat sini semua kanak kanak dilindungi. kalau nak sangt dan tak boleh tahan sangat dah nak bergambar boleh. tapi muka muka hensem dan comel kanak kanak tu wajiblah disensor :'(
hmmm. pengalaman first time menjejakkan kaki kat situ. sedikit tersentuh sebab tengok mereka siries kurang kasih sayang! baby baby kat situ xde orang jage, just maen sorang2 dalam babycourt. nanges ke, hingus leleh ke, ape ke. lambat diuruskan. yerlah, dah ramai2 baby kat situ mestilah x dpt focus kan kat semua skali. :'( lapas kluar dr RKKTAF tu baru terase diri nie sangat bertuah. dan bertuah sebab budak2 tu mest…

words :)

✿ WANITA yang BERTUDUNG belum tentu baik *~
~* Tapi wanita yang baik sudah tentu bertudung ✿

✿ ORANG yang SOLAT belum tentu baik *~
~* Tapi orang yang baik tentu akan solat ✿
......
✿ORANG BERPUASA belum tentu sembahyang✿
~Tapi orang SEMBAHYANG sudah tentu berpuasa✿

whisper #8

can't stop whispering. i really can't stop. :'( can't stop hoping and i really mean it.

i really meant it when i said im just a little girl try to find  a place in this world. try to face everythings hope no one knows inside myheart and i hope i can take a little step back and correct the things that i have done so wrong "hate myself  because i just face the reality thats i know nobody cant erase their past" like it or love it. thats it..


"smile with me and i can step to the real cruel world"

whisper #7

penat tggu bas, penat duduk, penat bercakap, penat rase cuak, penat gelak, penat dan penat. owrite mr.monster saye sudah tidak terhutang budi dengan anda! yaeh!! owrite la hari ini berbesar hati membelanja mr. monster makan mee goreng basah!  uww gaye dating arh konon!  wekkkk!! grrr -,- dan tenkiup kerana ikot pergi merewang di kedai spec. huuu.. kepada pakcik bas sihat, terima kasih sebab tergamak tinggalkan kami di bus stop. tergamak menghampakan harapan kami. tahukah pakcik bas sihat akn perasaan kami yang sangat amat hampa melihat dikau pergi begitu sahaja. tiadakah sekelumit rasa belas anda terhadap kami yang seharian menuntut ilmu ini! siries tacing abes! naseb baek aku kuat tak nanges!!!!  pehh dah tahu perasaan kne tinggal bas! tak semua orang pernah rase! yang pernah rase tu sangat bertuahlah! macam akulah bertuah derr terase kne tinggal bas. bes! rase sedih rase geram rase kecewa bercampur! woow!! terbaek -,-" kepada budak yg stay hostel patut rase sgt bersyukur tak r…

whisper #6

whisper #5

Lirik Lagu Kangen Band-Pujaan Hati 
hei pujaan hati apa kabarmu
ku harap kau baik-baik saja
pujaan hati andai kau tahu
ku sangat mencintai dirimu

hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan * hei pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati
mengapa kau tak membalas cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah mungkin hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah pahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidupku hei pujaan hati, pujaan hati
hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan


p/s: tak semua cerita suka kekal suka kat ending cerita tu. mungkin ada yang terjatuh. tersasar dari apa yang kita nak. dalam perjalanan kehidupan kita, kita akan jumpe suka. duka. tawa.riang. heppy. gedik. kelakar. dan segala perisa kehidupanlah. semua tu bagi kesan kat h…

GEDIKZ

as we go on, we remember, all the time we, had together, as our go, so whatever, we will still be friends forever.


 hee! hari ini bawak camera pergi sekolah sebab ada tujuan lain! tapi malangnyer hasrat tersebut tidak dapat dilakukan. sorry ibu. camera ni bukan dslr nak zoom banyak banyak. zoom sikit sikit boleh lah! -,- hee kite abaikan sahaje hasrat tu! dan kite menunjukkan kegedikan kite dengan pose pose maut budak sekolah!!! yeay! hehe tapi sikit sikit jerlah nak tunjuk :)
saye adalah candidate STPM2012  S.M.A.R.T :) wish me thousands millions of luck!

bersyukur :)

dear myself, everytime u take a step in urlife u have  learnt something from it. everyday u did the same things but in the next day while u doing the same thing, u have leart about another things.  isma syairah kau jugak tahu orang lain lalui hari yang lagi susah dari ape yang ko lalui. thanks God because u just need to face it just for a while. (penat melalut bi)
tapi sedih sebab bila tengok budak setahun jagung dah kene berhimpit himpit dalam bas. sedih bile tengok ramai lagi orang yang lagi susah dari kau. aku tak pernah rase naek bas ramai ramai satu family! ini bukan kelaka. ada orang takde kenderaan terpakse berderet ank kecik bawak nek bas berhimpit bersesak. bersyukur sebab atok aku, nenek aku tak payah susah susah berebut naek bas, berdiri lame lame, bertolak sane sini. sedih sangt! sedih tengok baby tak reti bercakap pon lagi, ntah baru berape bulan, berpeloh neak bas. menangis nangis kepanasan. aku jugak tengok macam macam ragam manusia. ada yang kaye, miskin, sederhana hm…

damn!

whispering

proud to say! i just too lazy for school tomorrow! heii girl come on lah! just face ur life with the fullest! no hard feeling no hurt feeling. either you love it or you hate it. u need to go to school. and the real fact , ur test is just aroud the corner. face the reality that you are not same as another student. you are  pra-u student okeyh. will seat for the stpm next year. hmmm. repaet the word just now. either you hate it or you love it you need to face it. whatever happen you just need to.

dear myself, i love you so much! let we begin our day with smile. study so hard. understand every single subject that you need to. laugh as many as you can. try to have a very nice day. make your friends happy. respect the teacher in front. help others as much as you can.  dear myself, remember! i love you so much! find your beautiful day okeyh! being the student is just awesome! 
everything will be ok dear.

whisper #4

dear brain : sorry for overloading with thoughts of him

dear tummy : sorry for all the butterflies

dear pillow : sorry for all the tears

dear heart : sorry for all the damage


tension!

aku di langit!

hari ini aku dapat key-chain dari mr.monster! hahahah ape kes aku pon tak tahu. tak de ribut, tak de hujan, tak de petir, aku dapat key-chain! hahha (saje nak berlagak) key-chaian tu hand made tau. bukan senang nak dapat. heheh! suke suke.

 asal usul makhluk buatan tangan di atas kate tuan punyer badan~
*jalan kat pantai
*jumpe nampak cantik
*basuh basuh
*penutup botol lepas minum air kat yuco
*tebuk cengkerang
*dah siap!
-,-

boleh tahan lah cantik. hehe timekasih mr.monster i like~ -,-
dan aku telah meletakkan key-chain tersebut di


cantik kan! ( ayat belagak )  terharu xde sebab dan tenkiup tenkiup~
i sanagt menghargainya dan do promise myself xna bagi cengkerang tersebut tercedera! i try my best! oyeah!

walking day picture!